Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgifter för officiell mätning och inspektionsmätning samt handläggning i mätningsnämnden åren 2022 och 2023 (i kraft 1.1.2022-31.12.2023) 9.12.2021/1103

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 52 § 3 mom. i lagen om mätning av virke (414/2013):

1 §

Avgift för officiell mätning

Avgiften för förrättning av en officiell mätning är 500 euro.

2 §

Avgift för inspektionsmätning

Avgiften för förrättning av en inspektionsmätning är 1 200 euro.

3 §

Avgift för handläggning i mätningsnämnden

Avgiften för handläggning i mätningsnämnden är 1 000 euro.

4 §

Betalning av avgifterna

Den avgift som har påförts parterna för officiell mätning, den avgift som har påförts fabriksmätaren för inspektionsmätning och den avgift som tas ut för handläggning i mätningsnämnden ska betalas till Naturresursinstitutet.

5 §

Förfarandet för påförande av avgift

Den officiella mätaren och mätningsnämnden ska ge parterna de uppgifter som de behöver för att betala avgiften.

När beslutet om den avgift som har påförts parterna har vunnit laga kraft, ska den myndighet som fattat det slutliga beslutet om avgiften lämna Naturresursinstitutet en kopia av beslutet. Beslutskopian kan användas som verkställighetshandling vid inkasseringen. Dessutom ska det meddelas när beslutet om avgiften har vunnit laga kraft.

När den avgift för en inspektionsmätning som har påförts fabriksmätaren har förfallit till betalning ska myndigheten för att inkassera avgiften lämna Naturresursinstitutet en kopia av beslutet om avgiften. Beslutskopian kan användas som verkställighetshandling vid inkasseringen.

6 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2022 och den gäl...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.