Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om temporär epidemiersättning (i kraft 12.10.2020-31.12.2020) 9.10.2020/687

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens syfte

Denna lag innehåller bestämmelser om en temporär epidemiersättning till stöd för de personer och familjer som har det ekonomiskt sämst ställt på grund av kostnader som orsakats av restriktioner till följd av covid-19-epidemin.

2 §

Rätt till stöd

Rätt till stöd har sådana personer och familjer som har haft rätt till grundläggande utkomststöd enligt 6 och 7 § i lagen om utkomststöd (1412/1997) från och med den 1 mars 2020 till och med den 31 juli 2020 och under månaden före den månad då stödet betalas ut.

Rätt till stöd på Åland har sådana personer och familjer som enligt 6 och 7 § i lagen om utkomststöd, som tillämpas med stöd av landskapslagen om tillämpning i landskapet Åland av lagen om utkomststöd (Ålands författningssamling 1998:66), har haft rätt till grundläggande utkomststöd från och med den 1 mars 2020 till och med den 31 juli 2020 och under månaden före den månad då stödet betalas ut.

För rätt till stöd för september förutsätts det dock att personerna och familjerna, på det sätt som avses i 1 eller 2 mom., har haft rätt till grundläggande utkomststöd mellan den 1 mars och den 31 juli 2020 samt under augusti 2020.

3 §

Styrning och ledning samt verkställighet

Social- och hälsovårdsministeriet svarar för den allmänna styrningen och ledningen av stödverksamheten enligt denna lag. Folkpensionsanstalten svarar för verkställigheten av lagen.

4 §

Beviljande av stöd

Folkpensionsanstalten undersöker rätten till stöd och beviljar utan särskild ansökan stöd på grundval av de uppgifter den har om avgörande i fråga om grundläggande utkomststöd. Stödet beviljas för viss tid för en månad åt gången.

Folkpensionsanstal...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.