Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om understöd som beviljas för investerings- och utvecklingsprojekt inom cirkulär ekonomi 6.8.2020/604

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Arbets- och näringsministeriet kan bevilja understöd för innovativa investeringar i cirkulär ekonomi, utredningar som hänför sig till investeringar och nätverk som stöder cirkulär ekonomi.

Understödet beviljas i form av stöd av mindre betydelse enligt kommissionens förordning (EU) nr 1407/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse.

Bestämmelser om stöd till företag som är verksamma inom fiskerisektorn finns i kommissionens förordning (EU) nr 717/2014 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse inom fiskeri- och vattenbrukssektorn.

Bestämmelser om stöd till företag som är verksamma inom jordbrukssektorn finns i kommissionens förordning (EU) nr 1408/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse inom jordbrukssektorn.

Bestämmelser om ansökan, beviljande, utbetalning, uppföljning och återkrav av understöd som avses i denna förordning finns dessutom statsunderstödslagen (688/2001).

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) cirkulär ekonomi en sådan verksamhetsmodell där produkter, material, kunskap och värde cirkulerar på ett hållbart sätt som medför förändringar i planeringen och tillverkningen av produkter och skapar nya affärsmodeller och samarbetsmodeller,

2) investering uppförande, utvidgning, reparation eller f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.