Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om järnvägstrafikens tågplaneperiod och tilldelning av bankapacitet 28.12.2018/1308

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 117 § 4 mom. och 123 § 1 mom. i spårtrafiklagen (1302/2018):

1 §

Tågplaneperiod

Den tågplaneperiod för järnvägstrafiken som avses i 117 § 4 mom. i spårtrafiklagen (1302/2018) börjar varje år det andra veckoslutet i december natten mellan lördag och söndag kl. 00.00 och slutar samma tid följande år.

2 § (30.6.2022/524)

Bannätsförvaltarens skyldighet att informera om förfarandena för ansökan om och tilldelning av bankapacitet

Bannätsförvaltaren ska informera sina kunder och andra parter om de förfaranden och tidsplaner för ansökan om och tilldelning av bankapacitet som anges i 117 § i spårtrafiklagen.

3 §

Ansökan om bankapacitet samt tågplaneförslag

Den som ansöker om bankapacitet ska ansöka om bankapacitet hos en bannätsförvaltare på det sätt som föreskrivs i 117 § i spårtrafiklagen. Bannätsförvaltaren ska utarbeta ett tågplaneförslag efter det att förvaltaren har erhållit sökandenas ansökningar om bankapacitet och samordnat dem. I de samordnings- och samrådsförfaranden som ska iakttas vid ansökan om bankapacitet och utarbetande av tågplaneförslag samt i de därmed anslutna tågplanerna ska kommissionens delegerade beslut (EU) 2017/2075 om ersättning av bilaga VII till Europaparlamentets och rådets direktiv 2012/34/EU om inrättande av ett gemensamt europeiskt järnvägsområde iakttas.

I stället för genom det tågplaneförslag som avses i 1 mom. kan förvaltare av privata spåranläggningar vid behov också på något annat sätt komma överens med dem som ansöker om bankapacitet om förfaranden i samband med ansökan om och erh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.