Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om utrustning i anslutning till gasanordningar och gasanordningarnas drifttryck 8.11.2018/852

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 och 13 § i gasanordningslagen (502/2018):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om de säkerhetskrav som gäller i gasanordningslagen (502/2018) avsedd utrustning i anslutning till gasanordningar som förbränner flytgas eller naturgas samt om drifttrycket för gasanordningar.

2 §

Förhållande till annan lagstiftning

Bestämmelser om konstruktionskraven för och påvisandet av överensstämmelse med kraven i fråga om rörsystem för flytgas och driftsrörsystem för naturgas samt anordningar och aggregat i anslutning till dessa finns i lagen om tryckbärande anordningar (1144/2016). Bestämmelser om rörsystem och anordningar som är avsedda för användning av naturgas finns dessutom i statsrådets förordning om säkerhet vid hantering av naturgas (551/2009).

3 §

Slangar

Om en gasslang används för anslutning av gasanordningen till en gasflaska eller ett rörsystem, ska slangen vara avsedd för sådan gas som ska förbrännas och den ska tåla kontinuerlig inverkan av gasen i fråga.

Gasslangen ska vara avsedd för objektets högsta tillåtna drifttryck. Tryckbeständigheten för en flytgasslang i ringa användning ska vara minst 15 bar och det nominella värdet för slangens inre diameter ska vara 10 millimeter.

Med ringa användning enligt 2 mom. avses användning av flytgas och naturgas i hushåll samt användningen av flytgas i förbrukningsaggregat i fordon, i båtar och i vagnar som används som paus- och socialutrymmen samt i manuella verktyg.

Mellantrycksslangar för flytgas i ringa användning ska vara lämpade att användas vid temperaturer ned ti...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.