Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om säkerhet vid hantering av naturgas 9.7.2009/551

I enlighet med statrådets beslut, fattat föredragning från arbets- och näringsministeriet, föreskrivs med stöd av lagen av den 3 juni 2005 om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om upplagring och teknisk användning av naturgas samt om rörsystem och aggregat som är avsedda för överföring, distribution och förbrukning av naturgas samt för tankning av fordon med naturgas.

Det som i denna förordning föreskrivs om naturgas tillämpas på andra gasblandningar som ersätter naturgas och används som reservbränsle när dessa överförs och distribueras i naturgasrörsystem.

Denna förordning tillämpas också på teknisk användning av biogas samt på de rörsystem och aggregat som är avsedda för tillvaratagning, överföring, distribution och förbrukning av biogas.

2 §

Begränsningar av tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas inte på användning av naturgas som råvara i kemiska processer och inte heller i sådana förbränningssystem i processanläggningar där naturgas används som stöd- och tilläggsbränsle tillsammans med andra motsvarande kolväten i gasform.

Denna förordning tillämpas inte på framställning av biogas och sådan teknisk användning och förvaring som är direkt förknippad med denna.

3 § (8.11.2018/855)

Förhållande till annan lagstiftning

Bestämmelser om konstruktionskraven för och påvisandet av överensstämmelse med kraven i fråga om driftsrörsystem för naturgas och rörsystem vid tankstationer för naturgas samt anordningar och aggregat i anslutning till dessa finns i lagen om tryckbärande anordningar (1144/2016).

Best...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.