Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om användning och besiktning av linbaneanläggningar 5.4.2018/220

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av arbetarskyddslagen (738/2002):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller säker användning och besiktning av sådana linbaneanläggningar för persontransport som hör till tillämpningsområdet för Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/424 om linbaneanläggningar och om upphävande av direktiv 2000/9/EG, nedan förordningen om linbaneanläggningar.

I fråga om den allmänna personsäkerheten gäller dessutom vad som föreskrivs särskilt.

2 §

Person som ansvarar för en linbaneanläggning

En fysisk eller juridisk person för vars räkning en linbaneanläggning ska uppföras (byggherre) ska utse en person som ansvarar för linbaneanläggningen.

Den person som ansvarar för linbaneanläggningen ska göra eller låta göra en säkerhetsanalys av och en säkerhetsrapport om den planerade linbaneanläggningen enligt artikel 8 i förordningen om linbaneanläggningar. Den person som ansvarar för linbaneanläggningen ska dessutom lämna in de handlingar som avses i artikel 9.2 i förordningen om linbaneanläggningar till det i 5 § avsedda sakkunnigorgan som ansvarar för idrifttagningsbesiktningen av linbaneanläggningen.

3 §

Idrifttagningsbesiktning och återkommande besiktning

Arbetsgivaren ska se till att det utförs en idrifttagningsbesiktning och återkommande besiktningar av linbaneanläggningen för att säkerställa att anläggningen är korrekt installerad och i säkert funktionsdugligt skick.

Idrifttagningsbesiktning ska utföras innan en linbaneanläggning tas i bruk första gången eller efter väsentliga ändringsarbeten. Med väsentliga ändringsarbeten ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.