Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus köysiratalaitteistojen käytöstä ja tarkastamisesta 5.4.2018/220

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään työturvallisuuslain (738/2002) nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee köysiratalaitteistoista ja direktiivin 2000/9/EY kumoamisesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2016/424, jäljempänä köysiratalaitteistoasetus, soveltamisalaan kuuluvien henkilökuljetukseen tarkoitettujen köysiratalaitteistojen turvallista käyttöä ja tarkastamista.

Yleisestä henkilöturvallisuudesta on lisäksi voimassa, mitä siitä erikseen säädetään.

2 §

Köysiratalaitteistosta vastuussa oleva henkilö

Luonnollisen tai oikeushenkilön, joka antaa köysiratalaitteiston rakentamista koskevan toimeksiannon (rakennuttaja), on nimettävä köysiratalaitteistosta vastuussa oleva henkilö.

Köysiratalaitteistosta vastuussa olevan henkilön on tehtävä tai teetettävä suunniteltua köysiratalaitteistoa koskeva turvallisuusanalyysi ja turvallisuusselvitys siten kuin köysiratalaitteistoasetuksen 8 artiklassa säädetään. Köysiratalaitteistosta vastuussa olevan henkilön on lisäksi toimitettava 5 §:ssä tarkoitetulle köysiratalaitteiston käyttöönottotarkastuksesta vastaavalle asiantuntijayhteisölle köysiratalaitteistoasetuksen 9 artiklan 2 kohdassa tarkoitetut asiakirjat.

3 §

Käyttöönotto- ja määräaikaistarkastus

Työnantajan on huolehdittava, että köysiratalaitteistolle tehdään sen oikean asennuksen ja turvallisen toimintakunnon varmistamiseksi käyttöönotto- ja määräaikaistarkastus.

Käyttöönottotarkastus on tehtävä ennen kuin köysiratalaitteisto otetaan e...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.