Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om de nationella arrangemang som följer av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/2283 om nya livsmedel och om ändring av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1169/2011 och upphävande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 258/97 och kommissionens förordning (EG) nr 1852/2001 8.12.2017/847

Denna förordning förblir i kraft. Se 297/2021 86 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i livsmedelslagen (23/2006), sådan den lyder i lag 352/2011:

1 §

Förordningens syfte

I denna förordning föreskrivs om de nationella arrangemang som följer av genomförandet av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2015/2283 om nya livsmedel och om ändring av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1169/2011 och upphävande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 258/97 och kommissionens förordning (EG) nr 1852/2001, nedan förordningen om nya livsmedel.

2 §

Nationell kontaktmyndighet

Finlands nationella kontaktmyndighet för att utbyta information enligt förordningen om nya livsmedel och de genomförandeförordningar som utfärdats med stöd av den, mellan Europeiska unionens medlemsstater, Europeiska kommissionen och Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, är Livsmedelssäkerhetsverket.

3 §

Förfarande för fastställande av status som nytt livsmedel

Livsmedelsföretagare kan tillställa Livsmedelssäkerhetsverket en begäran om samråd enligt artikel 4.2 i förordningen om nya livsmedel för att bedöma om ett livsmedel som de avser att släppa ut på marknaden omfattas av tillämpningsområdet för förordningen om nya livsmedel.

Livsmedelssäkerhetsverket kan framföra en begära...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.