Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om en referensram för examina och övriga samlade kompetenser 23.2.2017/120

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 § 2 mom. i lagen om en referensram för examina och övriga samlade kompetenser (93/2017):

1 §

De examina, lärokurser och övriga omfattande samlade kompetenser som avses i lagen om en referensram för examina och övriga samlade kompetenser (93/2017) placerar sig på nivåerna i referensramen för examina och övriga samlade kompetenser i enlighet med bilagan.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 1 mars 2017.

Bilaga (9.6.2022/425)

Examinas, lärokursers och övriga samlade kompetensers placering på kvalifikationsnivåerna

Nationell kvalifikationsnivå/nivå enligt den europeiska referensramen för kvalifikationer Examina, lärokurser och övriga samlade kompetenser
Nivå 1  
Har de allmänna kunskaper och grundläggande färdigheter som krävs för studier och för att kunna utföra enkla uppgifter under direkt övervakning i ett strukturerat sammanhang.  
Tar under handledning ansvar för sitt lärande. Kommunicerar muntligt och svarar på enkel skriftlig kommunikation på sitt modersmål.  
Nivå 2 Lärokursen för den grundläggande utbildningen Utbildning som handleder för arbete och ett självständigt liv (TELMA)
Har de mångsidiga allmänna kunskaper och kognitiva och praktiska grundläggande färdigheter som behövs för att använda relevant information till att utföra uppgifter och lösa problem. Följer regler och använder mångsidiga redskap och verktyg i en övervakad miljö som kräver självständighet.  
Tar ansvar och agerar självständigt.  
Tar ansvar för sitt lärande. Har förmåga till livslångt lärande. Kan agera i en bekant studie- och arbetsgeme...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.