Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om reparationsunderstöd för bostadsbyggnader och bostäder 21.12.2016/1373

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 § 2 mom., 4 § 3 mom. och 8 § 2 mom. i lagen om reparationsunderstöd för bostadsbyggnader och bostäder (1087/2016):

1 § (30.12.2019/1593)

Understödens användningsändamål

Understöd för åtgärder som avses i 2 § 1 mom. 2 punkten i lagen om reparationsunderstöd för bostadsbyggnader och bostäder (1087/2016), nedan reparationsunderstödslagen, kan beviljas för åtgärder i bostäder där hushållet omfattar minst en i bostaden stadigvarande bosatt person som har fyllt 65 år eller en person som på grund av funktionsnedsättning eller sjukdom långvarigt har särskilda svårigheter att klara de funktioner som hör till normal livsföring.

Understöd för åtgärder som avses i 2 § 1 mom. 3 punkten i reparationsunderstödslagen kan beviljas för undersökning av skicket på bostadsbyggnader och bostäder med fukt- och mikrobskador eller andra inomhusluftproblem och för planering av grundlig förbättring av sådana bostadsbyggnader och bostäder.

2 § (30.12.2019/1593)

Godtagbara kostnader

Till de godtagbara kostnaderna för de åtgärder som avses i 2 § 1 mom. 1 och 2 punkten i reparationsunderstödslagen får hänföras kostnader för anskaffning av byggmaterial som behövs för åtgärden och av fasta anordningar som installeras i en byggnad, avgifter för anslutning till vatten-, avlopps-, el- och fjärrvärmenät samt kostnader för bedömning, undersökning, utarbetande, planering, byggande, installation, besiktning, justering, mätning och rivning samt för övervakning av arbetet, dock inte...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.