Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statlig ersättning för anordnande av arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte 30.12.2014/1393

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte (189/2001):

1 § (20.12.2022/1135)

Sökande av statlig ersättning

Välfärdsområdet ansöker hos närings-, trafik- och miljöcentralernas samt arbets- och näringsbyråernas utvecklings- och förvaltningscenter om statlig ersättning och utbetalning av den enligt 24 § 1 mom. i lagen om arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte (189/2001).

Välfärdsområdet ska till sin utbetalningsansökan foga en utredning om genomförandet av den rehabiliterande arbetsverksamheten på det sätt som förutsätts i 6 § 3 mom. i lagen om arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte.

Om välfärdsområdet i enlighet med 6 § 1 mom. i lagen om arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte har ingått ett avtal om anordnande av arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte, ska välfärdsområdet lämna utvecklings- och förvaltningscentret en kopia av avtalet eller någon annan utredning om att avtal har ingåtts.

2 §

Beviljande av ersättning, utbetalning, avbrytande av utbetalning och återkrav

Utvecklings- och förvaltningscentret betalar ut den statliga ersättningen till välfärdsområdet varje månad i efterskott eller med välfärdsområdets samtycke för en längre period. (20.12.2022/1135)

Utvecklings- och förvaltningscentret kan avbryta utbetalningen av ersättningen, om arbetsverksamheten i rehabiliteringssyfte inte uppfyller de krav som avses i 6 § 3 mom. i lagen om arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte.

Utvecklings- och förvaltningscentret ger uppmaning om återbetalning och sörjer för återkravsåtgärderna, om ersättnin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.