Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om kvalitetsledningssystem för fordonsbesiktningsverksamhet och om de handlingar som ska bevaras på besiktningsstället 6.3.2014/198

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 56 § 2 mom. i lagen om fordonsbesiktningsverksamhet (957/2013):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om kvalitetsledningssystem enligt lagen om fordonsbesiktningsverksamhet (957/2013) och om de handlingar som ska bevaras på besiktningsstället.

2 § (19.12.2018/1153)

Definitioner

I denna förordning avses med

1) gemensamma kvalitetsindikatorer de indikatorer avsedda för kvalitetskontroll av besiktningsverksamhet som Transport- och kommunikationsverket har bestämt,

2) ledningens genomgång en sådan genomgång som avses i standarden ISO 9001:2008 eller en nyare motsvarande standard,

3) intern revision en sådan intern revision som avses i standarden ISO 9001:2008 eller en nyare motsvarande standard.

3 § (19.12.2018/1153)

Ledningens genomgång

Under sina genomgångar ska ledningen som kundrespons behandla den respons som Transport- och kommunikationsverket, kunder och andra intressentgrupper har gett, inklusive ersättningskrav.

Under ledningens genomgång ska processernas prestanda och servicens överensstämmelse med kraven behandlas genom utnyttjande av de gemensamma kvalitetsindikatorerna, de indikatorer som används i den egna kvalitetskontrollen och de observationer som gjorts vid den egna kvalitetskontrollen samt slutsatser dras av resultaten.

Vid ledningens genomgång ska man gå igenom läget i fråga om de korrigerande och förebyggande åtgärder som krävs enligt de beslut som Transport- och kommunikatio...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.