Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om tjänsteutbudsrådet för hälso- och sjukvården 30.1.2014/63

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 78 a § 5 mom. i hälso- och sjukvårdslagen (1326/2010), sådant det lyder i lag 1202/2013:

1 §

Rådets uppgifter

Utöver det som föreskrivs i 78 a § i hälso- och sjukvårdslagen (1326/2010) har tjänsteutbudsrådet för hälso- och sjukvården följande uppgifter:

1) att på Folkpensionsanstaltens och andra myndigheters begäran ge utlåtanden om tolkningen och tillämpningen av tjänsteutbudet samt om principerna för hur utbudet ska bestämmas,

2) att delta i den offentliga debatten och i det samarbete som gäller ämnet,

3) att följa den internationella utvecklingen och att delta i det internationella samarbete som gäller ämnet,

4) att behandla övriga ärenden som social- och hälsovårdsministeriet anvisat rådet.

2 §

Rådets verksamhet

I rådet avgörs ärendena på föredragning.

Rådet ska höra experter och inhämta utlåtanden och utredningar. Rådet kan tillsätta sektioner för beredning av ärenden. Även sådana experter som inte hör till rådet kan vara medlemmar av en sektion. Sektionens ordförande ska vara medlem av rådet eller ersättare för en sådan medlem. (2.11.2017/718)

Rådet fastställer årligen en arbetsplan för sig självt och en förteckning över de permanenta och tillfälliga experter som deltar i att bestämma tjänsteutbudet inom hälso- och sjukvården. Arbetsplanen och förteckningen är offentliga handlingar.

3 §

Ordnande av verksamheten

Social- och hälsovårdsministeriet utser högst tre medlemmar till vice ordförande för rådet. (26.9.2019/995)

Ordförande för rådet är social- och hälsovårdsministeriets kanslichef. Social- och hälsovårdsministeriet utser högst tre medlemmar till ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.