Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bedömningsorgan för informationssäkerhet 22.12.2011/1405

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Lagens syfte

I denna lag finns bestämmelser om ett förfarande genom vilket företag tillförlitligt kan visa en utomstående att de i sin verksamhet har sörjt för en viss informationssäkerhetsnivå.

2 §

Lagens tillämpningsområde

Denna lag tillämpas på näringsidkare och på enheter som tillhandahåller serviceuppgifter för den offentliga förvaltningen och som på uppdrag bedömer informationssäkerhetens nivå (bedömningsorgan för informationssäkerhet) och vill att Kommunikationsverket ska godkänna deras verksamhet. Lagen tillämpas dessutom på godkännandeförfarandet.

I fråga om Kommunikationsverkets uppgifter vid bedömning av informationssäkerheten i myndigheternas informationssystem och datakommunikation samt vid uppgörande av säkerhetsutredningar som gäller sammanslutningar föreskrivs särskilt.

Transport- och kommunikationsverket har kommit i Kommunikationsverkets ställe, se L om Transport- och kommunikationsverket 935/2018.

2 kap

Godkännande av och tillsyn över bedömningsorgan

3 §

Ansökan om godkännande av bedömningsorgan

Bedömningsorgan för informationssäkerhet kan ansöka hos Kommunikationsverket om godkännande för sin verksamhet.

De uppgifter som behövs för behandling av ärendet ska fogas till ansökan.

4 §

Behandlingen av ansökan

Innan ett bedömningsorgan för informationssäkerhet godkänns ska Kommunikationsverket ge skyddspolisen tillfälle att yttra sig om tillförlitligheten hos bedömningsorganets ansvariga personer och om säkerheten i bedömningsorganets lokaler. När skyddspolisen sammanställer sitt utlåtande...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.