Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om tekniska krav på skyddsrum och om underhåll av anordningar i skyddsrum 10.5.2011/506

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 12 och 74 § i räddningslagen (379/2011):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tekniska krav på skyddsrum och underhåll av anordningar i skyddsrum

Utöver vad som föreskrivs i räddningslagen (379/2011) ska en ägare till en byggnad se till att skyddsrummets tekniska egenskaper och underhållet av anordningar i skyddsrummet uppfyller kraven i denna förordning.

Bestämmelser om tekniska krav på skyddsrum och om underhåll av anordningar i skyddsrum utfärdas särskilt genom förordning av inrikesministeriet.

Bestämmelser om de krav som ska ställas på anordningarna i skyddsrum, märkningen av anordningarna och om den information och de anvisningar som ska levereras tillsammans med anordningarna utfärdas särskilt genom förordning av statsrådet.

2 kap

Utrymmen i skyddsrum

2 §

Skyddsutrymme

Rumshöjden i skyddsutrymmet i ett skyddsrum ska vara minst 2,3 meter. Vid bjälkar och kanaler får den fria höjden i skyddsrummet vara 2,0 meter.

Om ett skyddsrum av skyddsklass S1 av armerad betong byggs så att den egentliga skyddsytan är över 90 kvadratmeter ska skyddsrummet med hjälp av en vägg av armerad betong delas i minst två avdelningar. Det får finnas sådana öppningar i väggen som är nödvändiga vid användning under normala förhållanden.

3 §

Slussrum

I skyddsrum av skyddsklass S1 av armerad betong ska det finnas ett slussrum eller ett slusstält. Slussrummets yta ska vara minst 2,5 kvadratmeter. För slusstältet ska det reserveras en golvyta på minst 2,5 kvadratmeter.

Ett skyddsrum av skyddsklass S2 av armerad betong kan byggas med ett slussrum vars yta är minst 4 kvadratmeter.

Vid ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.