Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om sättande i kraft av Genèveakten till Haagöverenskommelsen om internationell registrering av industriella formgivningar och tillämpningsföreskrifterna till den samt om ikraftträdande lagen om sättande i kraft av de bestämmelser som hör till området för lagstiftningen i akten och i tillämpningsföreskrifterna till den 8.4.2011/355

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat efter föredragning av arbetsministern, föreskrivs:

1 §

Den i Genève den 2 juli 1999 utfärdade Genèveakten till Haagöverenskommelsen och tillämpningsföreskrifterna till akten om internationell registrering av industriella formgivningar träder i kraft den 1 maj 2011 så som därom har överenskommits.

Riksdagen har godkänt Genèveakten och tillämpningsföreskrifterna till akten den 13 oktober 2010. Republikens president har godkänt Genèveakten den 3 december 2010 och tillämpningsföreskrifterna till akten den 8 april 2011. Anslutningsinstrumentet har deponerats hos generaldirektören för Världsorganisationen för den intellektuella äganderätten den 1 februari 2011.

2 §

I samband med deponeringen av anslutningsinstrumentet har Finland avgett följande förklaringar:

1. Finland avger en förklaring enligt regel 12.1.c i-punkten i tillämpningsföreskrifterna till Genèveakten om att dess lagstiftning tillåter tillämpning av nivå tre i fråga om standarddesigneringsavgiften.

2. Finland avger en förklaring enligt regel 18.1.b i tillämpningsföreskrifterna till Genèveakten om att den föreskrivna tiden av sex månader för inlämnande av anmälan om vägran till den internationella byrån ersätts med en frist om tolv månader.

3. Finland avger en förklaring enligt artikel 11.1.a i Genèveakten om att ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.