Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om justering av de eurobelopp som tillämpas vid behovsprövning i fråga om arbetsmarknadsstöd 4.11.2010/957

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 7 kap. 7 § 4 mom. i lagen om utkomstskydd för arbetslösa (1290/2002), sådant det lyder i lag 1188/2009, som följer:

1 §

Inkomster som ska beaktas vid behovsprövning i fråga om arbetsmarknadsstöd

I fråga om arbetsmarknadsstödet ska vid prövningen av sökandens behov av ekonomiskt stöd beaktas hans eller hennes egna inkomster i sin helhet och även makens eller makans inkomster till den del de överstiger 660 euro i månaden.

Från det månadsvis uträknade beloppet av sådant fullt arbetsmarknadsstöd som avses i 7 kap. 4 § 1 mom. i lagen om utkomstskydd för arbetslösa ska i fråga om försörjningspliktiga dras av 50 procent från den enligt 7 kap. 6 § fastställda inkomstdel som överstiger 1 044 euro i månaden. I fråga om den som saknar familj ska på motsvarande sätt dras av 75 procent från den enligt 7 kap. 6 § i lagen om utkomstskydd för arbetslösa bestämda del av inkomsterna som överstiger 311 euro i månaden. Inkomstgränsen för den som har familj höjs med 130 euro för varje barn som inte har fyllt 18 år och som personen försörjer.

Se L om utkomstskydd för arbetslösa 1290/2002 7 kap. 4 § 1 mom. och 6 §.

2 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 15 december 2010.

Förordningen tillämpas på arbetsmarknadsstöd som hänför sig till tiden efter förordningens ikraftträdande.

Åtgärder som krävs för verkställigheten av denna förordning får vidtas innan förordningen träder i kraft.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.