Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om grunderna för mätning av aktielägenheters ytor och om disponentintyg 12.5.2010/365

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från justitieministeriet, föreskrivs med stöd av 1 kap. 13 § och 7 kap. 27 § i lagen av den 22 december 2009 om bostadsaktiebolag (1599/2009):

1 §

Beräkning av en lägenhetsyta

Den beräkningsmetod som anges i standarden SFS 5139 (Areaberäkning för byggnader) betraktas inom byggnadsbranschen som en allmänt godtagen grund för mätning av lägenheters ytor.

2 §

Disponentintyg

Bestämmelser om vem som ger disponentintyg och vem som har rätt att få disponentintyg finns i 7 kap. 27 § 1 mom. i lagen om bostadsaktiebolag (1599/2009). Bestämmelser om disponentintyg för uthyrning finns i 8 § i denna förordning.

Disponentintyget utgör ett sammandrag av de uppgifter som avses i 3–7 §. De uppgifter som avses i 6 § 2 mom. ska dock ges som bilaga till intyget och också specifikationer i fråga om de uppgifter om låneandel och lån som avses i 4 § 11 punkten och i 6 § 1 punkten samt de uppgifter som avses i 5 § 9 och 13 punkten och i 7 § 4 punkten kan ges som bilaga till intyget. På begäran av den som beställt disponentintyget ska kopior av de övriga handlingar som avses i 3–7 § bifogas intyget.

Uppgifterna ska ges på basis av det som bolaget har kännedom om vid tidpunkten för disponentintygets datering. På begäran av den som beställt disponentintyget kan dock uppgifter om låneandel för aktien ges på basis av uppgifterna vid en sådan annan i disponentintyget angiven tidpunkt som infaller efter den senast avslutade räkenskapsperioden. I fråga om sådana underhålls- och ändringsarbeten i en aktielägenhet som avses i 4 § 14 punkten ska det i int...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.