Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1008/2021 saakka.

Valtioneuvoston asetus osakehuoneistojen pinta-alan mittaustavasta ja isännöitsijäntodistuksesta 12.5.2010/365

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty oikeusministerin esittelystä, säädetään 22 päivänä joulukuuta 2009 annetun asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) 1 luvun 13 §:n ja 7 luvun 27 §:n nojalla:

1 §

Pinta-alan laskeminen

Rakennusalalla yleisesti hyväksyttynä huoneiston pinta-alan mittaustapana pidetään standardissa SFS 5139 (Rakennuksen pinta-alat) määriteltyä huoneistoalan laskemismenetelmää.

2 §

Isännöitsijäntodistus

Isännöitsijäntodistuksen antajasta ja todistuksen saamiseen oikeutetusta säädetään asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) 7 luvun 27 §:n 1 momentissa. Vuokrausta varten annettavasta isännöitsijäntodistuksesta säädetään tämän asetuksen 8 §:ssä.

Isännöitsijäntodistus on tiivistelmä 3–7 §:ssä tarkoitetuista tiedoista. Todistuksen liitteenä annetaan kuitenkin 6 §:n 2 momentissa tarkoitetut tiedot ja liitteenä voidaan antaa myös 4 §:n 11 kohdassa ja 6 §:n 1 kohdassa tarkoitettujen lainaosuus- ja lainatietojen erittelyt sekä 5 §:n 9 ja 13 kohdassa ja 7 §:n 4 kohdassa tarkoitetut tiedot. Isännöitsijäntodistuksen tilaajan pyynnöstä todistukseen on liitettävä jäljennökset 3–7 §:ssä tarkoitetuista muista asiakirjoista.

Tiedot on annettava isännöitsijäntodistuksen päiväyksen ajankohtana yhtiön käytettävissä olevien tietojen perusteella. Isännöitsijäntodistuksen tilaajan pyynnöstä tiedot osaketta koskevasta lainaosuudesta voidaan kuitenkin antaa isännöitsijäntodistuksesta ilmenevän sellaisen muun ajankohdan tietojen perusteella, joka on viimeksi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.