Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Haus kehittämiskeskus Oy 27.11.2009/944

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Bolagets ställning

Haus kehittämiskeskus Oy är ett aktiebolag som ägs av staten och är i statens besittning. Bolaget hör till finansministeriets förvaltningsområde, och finansministeriet svarar för ägarstyrningen av bolaget. På beslutsfattandet om innehav i bolaget och på ägarstyrningen av bolaget tillämpas lagen om statens bolagsinnehav och ägarstyrning (1368/2007).

2 §

Bolagets uppgifter

Bolaget har till uppgift att tillhandahålla utbildnings- och utvecklingstjänster samt att bedriva affärsverksamhet i anslutning till dem. Närmare bestämmelser om bolagets verksamhetsområde utfärdas i bolagsordningen.

3 §

Kunder

Bolagets kunder består av ämbetsverken och inrättningarna inom statsförvaltningen, de statliga affärsverken samt fonderna utanför statsbudgeten. Till bolagets kunder hör också riksdagen samt de enheter som är underställda riksdagen och som övervakas av den och är verksamma i anslutning till den. Bolagets kunder kan dessutom bestå av Europeiska unionens förvaltning och gemenskapens medlemsstater i projekt som gäller mellanstatligt utvecklingssamarbete, samt av de mellanstatliga organisationer i vilka Finland är medlem.

4 §

Ikraftträdande

Denna lag träder i kraft den 1 januari 2010.

RP 162/2009 , FvUB 16/2009, RSv 178/2009

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.