Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bolagisering av de funktioner vid Statens tekniska forskningscentral som hänför sig till utvecklingen och förvaltningen av intresseföretag 6.11.2009/850

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Överlåtelsefullmakt och det aktiebolag som ska bildas

Statsrådet berättigas att överlåta den ägarandel i intresseföretag som Statens tekniska forskningscentral inom arbets- och näringsministeriets ansvarsområde har i sin besittning till ett nytt aktiebolag, vars verksamhetsområde omfattar ägande och förvaltning av intresseföretag som har grundats i syfte att kommersialisera den teknologi som utvecklas av Statens tekniska forskningscentral.

När aktiebolaget bildas tecknar Statens tekniska forskningscentral för statens räkning samtliga aktier i bolaget. Aktiebolaget administreras av Statens tekniska forskningscentral.

2 §

Villkoren för överlåtelsen

Statsrådet bestämmer vilken egendom som ska överlåtas och värdet av den samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som gäller överlåtelsen av egendomen och bolagsbildningen.

Statsrådet bestämmer vilken egendom som ska sättas in i aktiebolaget mot aktier.

3 §

Beskattning

Vid inkomstbeskattningen anses det att aktiebolaget direkt fortsätter att sköta de funktioner vid Statens tekniska forskningscentral som hänför sig till utvecklingen och förvaltningen av intresseföretag.

Aktiebolaget är inte skyldigt att betala överlåtelseskatt på överlåtelse som avses i 1 § mot aktier i det aktiebolag som skall bildas.

4 §

Ansvar för förbindelser

Aktiebolaget övertar ansvaret för de skuld-, service-, anskaffnings- och leveransavtal och liknande förbindelser som Statens tekniska forskningscentral har ing...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.