Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om assisterad befruktning 29.8.2007/825

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 21, 26 och 31 § i lagen av den 22 december 2006 om assisterad befruktning (1237/2006):

1 §

Förintande av könsceller och embryon

Vid förintande av könsceller och embryon skall donatorskoden på deras förvaringskärl avlägsnas.

En anteckning om förintande av donerade könsceller och embryon och tidpunkten för förintandet skall göras i det exemplar av donatorns samtycke som arkiveras enligt 17 § 2 mom. i lagen om assisterad befruktning (1237/2006). I fråga om förintande av könsceller eller embryon från den som får behandling skall en anteckning göras i det exemplar av behandlingssamtycket som arkiveras.

2 § (22.10.2009/811)

Hälsokontroll

Donatorn skall genomgå vid en hälsokontroll undersökningar i enlighet med de föreskrifter som Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet meddelat med stöd av 24 § 4 mom. i lagen om användning av mänskliga organ, vävnader och celler för medicinska ändamål (101/2001).

3 §

Donatorskod

För donatorn skapas en individuell donatorskod som avses i 14 § i lagen om assisterad befruktning. Donatorskoden för en äggcellsdonator bildas av en organisationsdel och en löpande del. Donatorskoden för en spermadonator bildas av en organisationsdel, en löpande del och en del av vilken framgår om donatorn i enlighet med 16 § 2 mom. i lagen om assisterad befruktning har gett sitt samtycke till fastställande av faderskap.

Tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården skapar för varje tjänstetillhandahållare en individuell kod som skall användas för organisationsdelen av donatorskoden. Den löpande delen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.