Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om begränsning av utsläpp av flyktiga organiska föreningar förorsakade av användning av organiska lösningsmedel i vissa målarfärger och lacker samt produkter för fordonsreparationslackering (upphävd) 20.10.2005/837

Denna förordning har upphävts genom F 24.3.2022/189, som gäller fr.o.m. 1.4.2022.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet, föreskrivs med stöd av miljöskyddslagen av den 4 februari 2000 (86/2000):

1 §

Mål och tillämpningsområde

Syftet med denna förordning är att förebygga miljöföroreningar och i synnerhet luftföroreningar till följd av flyktiga organiska föreningars bidrag till bildning av marknära ozon. För att uppnå detta syfte fastställs gränsvärden för halten av dessa föreningar i vissa målarfärger och lacker samt produkter för fordonsreparationslackering på det sätt som anges nedan.

Denna förordning tillämpas på de i bilaga 1 angivna målarfärger och lacker som i dekorativt, funktionellt och skyddande syfte appliceras på byggnader, deras utsmyckningar och fasta inredning samt tillhörande strukturer, med undantag för aerosoler. Denna förordning tillämpas också på de i bilaga 1 angivna produkter för fordonsreparationslackering som används för reparation, restaurering eller dekoration av bilar eller delar av dessa, såsom de definieras i fordonslagen (1090/2002), när detta sker utanför produktionsanläggningen.

Denna förordning tillämpas inte på produkter som säljs för användning i sådana verksamheter eller anläggningar som hör till tillämpningsområdet för statsrådets förordning om begränsning av utsläpp av flyktiga organiska föreningar förorsakade av användning av organiska lösnings...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.