Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd till riksomfattande djurskyddsorganisationer 17.3.2005/166

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen av den 27 juli 2001 (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på statsunderstöd som med stöd av det anslag för veterinärvård som reserverats i statsbudgeten beviljas riksomfattande djurskyddsorganisationer.

2 §

Definition

I denna förordning avses med riksomfattande djurskyddsorganisation en registrerad organisation vars huvudsakliga syfte enligt dess stadgar är verksamhet i anslutning till främjande av djurs välbefinnande och vars verksamhetsområde är hela landet, eller som är en registrerad centralorganisation för lokala föreningar eller för registrerade distriktsorganisationer.

3 §

Verksamhet som understöds

Statsunderstöd beviljas, inom ramen för det anslag som anvisats i statsbudgeten, som allmänt understöd för betalning av omkostnader som föranleds av verksamhet i enlighet med organisationernas stadgar i förhållande till de kostnader för utbildning, granskning, rådgivning och information gällande främjande av djurs välbefinnande som de organisationer som understöds har.

4 §

Ansökan om statsunderstöd

Statsunderstöd söks skriftligen hos jord- och skogsbruksministeriet. Ansökan skall tillställas ministeriet senast den 30 april.

En riksomfattande djurskyddsorganisation skall för behandlingen av ett ärende som gäller beviljande av statsunderstöd som bilaga till ansökan tillställa ministeriet det senaste bokslutet jämte bilagor, verksamhetsberättelsen, verksamhetsplanen och budgeten för v...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.