Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om verksamhetskapital och ställande av säkerhet för arbetspensionskassan som bedriver verksamhet enligt lagen om pension för arbetstagare i kortvariga arbetsförhållanden 19.12.2002/1270

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 11 § 7 mom. och 11 b § 5 mom. lagen den 9 februari 1962 om pension för arbetstagare i kortvariga arbetsförhållanden (134/1962), dessa lagrum sådana de lyder, 11 § 7 mom. i lag 482/2002 och 11 b § 5 mom. i lag 1043/1999, som följer:

1 §

Arbetspensionskassans verksamhetskapital

Vid beräkning av arbetspensionskassans verksamhetskapital används såsom i skulderna ingående ansvarsskuld det sammanlagda beloppet av den i de grunder som fastställts i enlighet med 9 § lagen om pension för arbetstagare i kortvariga arbetsförhållanden avsedda försäkringstekniska ansvarsskulden och den kalkylerade del som reserveras för fluktuationer i försäkringsriskerna. Den kalkylerade del som reserveras för fluktuationer i försäkringsriskerna beräknas utgående från de grunder som fastställts med stöd av 10 § 3 mom. lagen om pension för arbetstagare i kortvariga arbetsförhållanden.

Som den ansvarsskuld som avses i 3 § förordningen om beräkning av solvensgränsen för arbetspensionsförsäkringsbolag (1281/1999) använder arbetspensionskassan det sammanlagda beloppet av den försäkringstekniska ansvarsskulden och den kalkylerade del som reserveras för fluktuationer i försäkringsriskerna.

2 §

Ställande av säkerhet

Arbetspensionskassan får ställa en i 25 § lagen om arbetspensionsförsäkringsbolag (354/1997) avsedd säkerhet

1) för egna krediter och i övrigt för förpliktelser som anses ligga inom ramen för ordinär avtalskutym, samt

2) ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.