Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om avgifter som uppbärs för tillfälliga statsgarantier som beviljas flygbolagen 22.11.2001/1024

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från finansministeriet, föreskrivs med stöd av 15 § lagen om statens långivning samt statsborgen och statsgaranti (449/1988), sådant detta lagrum lyder i lag 986/2001:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på fastställandet av den garantiavgift som på grundval av riksdagens samtycke och genom beslut av statsrådet uppbärs för den tillfälliga statsgaranti som beviljas finska flygbolag för de skador som i risksituationer på grund av krig och terrorism förorsakas tredje person.

2 §

Passagerartrafik

Den garantiavgift som uppbärs för den statsgaranti som beviljas flygbolag som idkar passagerarflygtrafik fastställs på basis av maximibeloppet av ansvarigheten enligt statsgarantin och antalet passagerare inom den flygtrafik som bolaget idkat under garantiperioden enligt följande:

Garantiansvarighetens belopp, miljoner USD Avgift per passagerare som deltagit i flygningen, euro
över 50―150 0,50
över 150―500 0,55
över 500―1000 0,80

Med beloppet av garantiansvarigheten avses i denna förordning det maximibelopp per skadefall av statsgarantin som fastställs i respektive garantibeslut av statsrådet.

3 §

Frakttrafik

Den avgift som uppbärs för den statsgaranti som beviljas flygbolag som idkar fraktflygtrafik fastställs på basis av försäkringspremien för den flygansvarsförsäkring som varit i kraft före den 11 september 2001. Vid fastställandet av avgiften skall försäkringspremien tidsmässigt ställas i relation till garantiperiodens längd. Beloppet på den avgift som uppbärs för...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.