Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisningsministeriets förordning om beaktande av ekonomiskt stöd motsvarande studiepenning vid beviljande av studiepenning 26.10.2001/932

I enlighet med undervisningsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 20 § lagen den 21 januari 1994 om studiestöd (65/1994), sådant detta lagrum lyder i lag 41/2000:

1 §

Lön för studier

Studiepenning beviljas inte en studerande som får en genomsnittlig lön på minst 505 euro per månad för studier eller för sådan arbetspraktik som utgör en obligatorisk del av examen och enligt lagen om studiestöd (65/1994) anses som arbetspraktik på heltid samt uppfyller de allmänna villkor som ställs på för framgång i studierna eller för en period med inlärning i arbetet.

2 §

Stipendium eller dagpenning för att trygga utkomsten

Studiepenning beviljas inte en studerande som från läroanstalten får ett stipendium avsett att trygga utkomsten, dagpenning för studier eller någon annan motsvarande ekonomisk förmån till ett belopp som per månad överskrider den högsta studiepenning som betalas för utbildningen i fråga.

3 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2002.

Genom denna förordning upphävs undervisningsministeriets förordning av den 28 juni 2000 om beaktande av ekonomiskt stöd motsvarande studiepenning vid beviljande av studiepenning (634/2000).

Åtgärder som verkställigheten av förordningen förutsätter får vidtas innan förordningen träder i kraft.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.