Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket 29.6.2000/644

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av lagen den 12 mars 1999 om finansiering av landsbygdsnäringar (329/1999):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på åtgärderna i det horisontella program för utveckling av landsbygden på fastlandet i Finland som kommissionen i Europeiska Gemenskapen har godkänt i sitt beslut nr C/2000/1640 och som är förenligt med rådets förordning (EG) nr 1257/1999 om stöd från Europeiska utvecklings- och garantifonden för jordbruket (EUGFJ) till utveckling av landsbygden och om ändring och upphävande av vissa förordningar och med kommissionens förordning (EG) nr 1750/1999 om tillämpningsföreskrifter till rådets förordning (EG) nr 1257/1999 om stöd från Europeiska utvecklings- och garantifonden för jordbruket (EUGFJ) till utveckling av landsbygden. Till jordbrukare och andra stödtagare om vilka föreskrivs i denna förordning kan betalas inom ramen för de anslag som anvisats i statsbudgeten under åren 2000–2006 kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket enligt 11 § lagen om finansiering av landsbygdsnäringar på det sätt som bestäms i denna förordning.

På de grunder som anges i denna förordning betalas kompensationsbidrag och miljöstöd för jordbruket utgående från antalet hektar åker i hela landet. Miljöstöd för jordbruket kan betalas också utgående från antalet djurenheter och annan areal än åker på de grunder som bestäms nedan.

Bestämmelserna i denna förordning gäller inte Åland.

2 §

Syfte

Syftet med kompensationsbidraget är att säkerställa att marken oavbrutet används...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.