Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets beslut om arvoden till skatteförvaltningens förtroendemän 22.3.1994/224

Finansministeriet har med stöd av 69 § lagen den 12 juli 1940 om skatt på arv och gåva och 60 § 1 mom. beskattningsförordningen (530/59), av dessa den förstnämnda sådan den lyder i lag av den 30 december 1959 (520/59) och det sistnämnda sådant det lyder i förordning av den 30 december 1993 (1561/93), beslutat:

Allmänna stadganden

1 §

Tillämpningsområde

Till vice ordföranden i en skatterättelsenämnd och arvsskattenämnd och till övriga medlemmar samt till deras suppleanter och till sakkunniga som kallats av en nämnd samt till statsombud, beskattningsombud och prövningsombud samt till deras suppleanter betalas arvode och resekostnadsersättning enligt de grunder som bestäms i detta beslut.

2 §

Grunden för arvode

Arvode betalas för deltagande i de i 1 § angivna nämndernas sammanträden samt för arbeten utom dessa.

3 §

Gemensamt stats- och kommunalombud

Är samma person både stats- och kommunalombud betalas till honom hälften av det arvode och den resekostnadsersättning som avses i detta beslut. Grunderna för arvode till gemensamma stats- och kommunalombud med befattningen som huvudsyssla fastställs särskilt.

Arvoden för sammanträdestid

4 §

Sammanträdesarvoden

Till vice ordföranden och övriga medlemmar i en skatterättelsenämnd och arvsskattenämnd samt till deras suppleanter och till sakkunniga som kallats av en nämnd samt till statsombud, beskattningsombud och deras suppleanter betalas sammanträdesarvode för varje sammanträdesdag på basis av den tid de har använt för sammanträdet enligt följande:

  Vice ordförande, som fungerar som ordförande i en nämnd eller sektion inom denna Övriga deltagare i sammanträdet
för högst 2 timmar 180 mk 120 mk
ö...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.