Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om generationsväxlingspension för lantbruksföretagare 28.12.1990/1317

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

Allmänna stadganden

1 §

För främjande av generationsväxlingar på fortbeståndsdugliga gårdsbruksenheter beviljas med stöd av denna lag generationsväxlingspension för lantbruksföretagare vilka överlåter sin gårdsbruksenhet till en övertagare 1991-1995.

Denna lag iakttas i tillämpliga delar även då generationsväxlingspension har beviljats med stöd av lagen om pension för lantbruksföretagare (467/69) på basis av en överlåtelse av en gårdsbruksenhet som ägt rum före 1991.

2 §

Med lantbruksföretagare avses i denna lag en idkare av gårdsbruk som för egen eller gemensam räkning bedriver lantbruk och själv deltar i arbetet.

Med gårdsbruksenhet avses en sådan av en eller flera lägenheter eller lägenhetsdelar bestående enhet för bedrivande av gårdsbruk vilken förvaltas som en helhet.

3 §

Vid tillämpningen av denna lag anses överlåtelsen av en gårdsbruksenhet ha skett vid den tidpunkt då överlåtelsehandlingen undertecknades.

Överlåtaren

4 §

Rätt till generationsväxlingspension har

1) en lantbruksföretagare som på det sätt som stadgas i denna lag överlåter sin gårdsbruksenhet till en i 10 § nämnd övertagare,

2) en lantbruksföretagares make som inte har äganderätt till gårdsbruksenheten, om den make som äger gårdsbruksenheten överlåter den på det sätt som stadgas i denna lag, och

3) en lantbruksföretagares efterlevande make, om den gårdsbruksenhet som skall överlåtas ingår i egendom i vilken den efterlevande maken har giftorätt.

En person som avses i 1-3 punkten kallas i det följande överlåtare.

5 §

Villkor för generationsväxlingspension är att överlåtaren under fem år omedelbart före överlåtelsen av...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.