Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Förordning om utgivande av ersättning till den som inkallats till finsk domstol från annat nordiskt land. 13.6.1975/446

På föredragning av justitieministern stadgas med stöd av 7 § lagen den 23 maj 1975 om skyldighet att i vissa fall inställa sig vid domstol i annat nordiskt land (349/75):

1 §

Till vittne eller part, som inkallats till finsk domstol enligt lagen om skyldighet att i vissa fall inställa sig vid domstol i annat nordiskt land (349/75), utgår ersättning för kostnader för resa, för uppehälle i form av dagtraktamente och logiersättning samt för ekonomisk förlust i enlighet med vad i denna förordning stadgas.

2 §

Ersättning för resekostnader bestämmes att utgå i enlighet med de grunder som är stadgade i 4 § 1 mom. förordningen om bestridande av bevisningskostnader med statens medel (813/72).

Ersättning för resekostnader kan bestämmas att utgå i enlighet med 4 § 2 mom. av den i 1 mom. nämnda förordningen, när part, som åberopat vittnet, eller den som kallats till domstolen att höras såsom vittne eller part själv det begär och det anlitade resesättet anses vara ändamålsenligt.

När domstolen funnit det ändamålsenligt att den som kallats att höras använder egen bil för resan, utgår ersättning med högst 50 penni per kilometer.

3 § (30.4.1987/470)

Dagtraktamente betalas på det sätt som stadgas i 5 § förordningen om bestridande av bevisningskostnader med statens medel. Dagtraktamentets belopp per resedygn är, om resan under detta varar högst 8 timmar, lika stort som ett fullt dagtraktamente enligt statens tjänstekollektivavtal eller, om resan under ett resedygn varar längre än 8 timmar, 2,5 gånger beloppet av det fulla dagtraktamentet.

4 § (24.9.1982/715)

Logiersättningen bestäms på sätt, varom är stadgat i 7 § förordningen om bestr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.