Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om statsgarantier för miljövårds- och energiinvesteringar 13.7.1973/609

Rubriken har ändrats genom L 271/2011.

I enlighet med Riksdagens beslut stadgas:

1 § (25.3.2011/271)

Det bolag som avses i lagen om statens specialfinansieringsbolag (443/1998) (specialfinansieringsbolaget) kan i enlighet med denna lag bevilja statsgarantier som säkerhet för krediter eller annan finansiering som har beviljats företag som bedriver industriell eller därmed jämförlig produktionsverksamhet för investeringar i vattenvård, luftvård och återvinning av avfall (miljövårdsinvesteringar) och för finländska projekt för förnybar energi och projekt som avser att förbättra energieffektiviteten (energiinvesteringar). Statsgaranti kan även beviljas som säkerhet för krediter som tas för ändrings-, reparations- eller förbättringsarbeten.

Statsgarantier som avses i 1 mom. kan ges oberoende av företagets storlek. Då garanti beviljas ska det beaktas hur effektiva och lönsamma de åtgärder är som miljövårdsinvesteringen eller energiinvesteringen medför.

I denna lag avses med garantikredit en kredit eller någon annan finansiering som specialfinansieringsbolaget garanterar med stöd av denna lag.

1 a § (25.3.2011/271)

Specialfinansieringsbolaget kan i enlighet med denna lag bevilja statsgarantier för finansiering av sådana investeringar utomlands som i betydande grad förbättrar miljöns tillstånd i Finland (utländska miljövårdsinvesteringar).

2 §

Statsgaranti kan givas som säkerhet för garantikreditens kapital, ränta och andra betalningsprestationer enligt kreditvillkoren.

Statsgaranti ges som proprieborgen eller som någon annan ansvarsförbindelse. (25.3.2011/271)

Specialfinansieringsbolaget kan kräva att en sä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.