Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om erläggande av vissa skadestånd för olycksfall i ett för allt. 8.12.1967/533

I enlighet med Riksdagens beslut stadgas:

1 §

Livräntetagare, som åtnjuter livränta med stöd av olika lagar om arbetares olycksfallsförsäkring och enligt i dem stadgade grunder, äger rätt, därest hans invaliditetsgrad är mindre än 30 procent och olycksfallet inträffat före år 1949, att utbyta sin livränta till ersättning i ett för allt i enlighet med vad nedan stadgas.

2 §

Ovan i 1 § avsedd ersättning i ett för allt beräknas så, att:

1) den oavkortade årsarbetesförtjänst, som utgör grund för livräntan, multipliceras med den koefficient, som tabellen i 2 § 2 mom. lagen den 7 november 1958 om höjning av skadestånden för olycksfall (441/58) utvisar;

2) den sålunda erhållna årsarbetsförtjänsten multipliceras, beroende på invaliditetsgraden, med den koefficient nedanstående tabell utvisar:

Invaliditetsgrad % Koefficient
10–14 0.02
15–19 0.03
20–24 0.04
25–29 0.05

3) till det sålunda erhållna beloppet lägges livräntans årliga belopp, förhöjt med en tiondedel; samt

4) det kapitalvärde bestämmes, som motsvarar den sålunda erhållna kalkylerade årliga ersättningen.

3 §

Har ovan i 1 § avsedd livräntetagare före denna lags ikraftträdande, men efter år 1958, utbytt sin livränta mot motsvarande kapital, har han rätt att därutöver erhålla skillnaden mellan den enligt denna lag utgående ersättningen i ett för allt och det kapital han tidigare erhållit.

4 §

Har det oavkortade beloppet av den årsarbetsförtjänst, som utgjort grunden för fastställande av livränta åt skadad, eller graden av hans arbetsoförmåga icke fastställts i det beslut, medelst vilket livränta beviljats, skola de vid beräkningen av ersättning i ett för allt ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.