Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry ratkaisuun

Puutteelliset hakuehdot

KVL:1998/84Arvonlisäverotus – Veron peruste – Esitystuki – Tappiontakuutuki

Diaarinumero:555/80/98
Antopäivä:18.5.1998

Hakijayhtiö oli elokuvia levittävä yritys, jonka tulot muodostuivat elokuvateattereiden maksamista korvauksista elokuvien esitysoikeuksista. Korvaus oli sovittu prosenttiosuus elokuvan pääsylipputuloista. Toiminnasta suoritettiin arvonlisäveroa. Yleishyödyllisen säätiön tarkoitus oli edistää elokuvien esittämistä ja saatavuutta Suomessa. Säätiö jakoi elokuvateatteritoiminnalle esitystukea, joka kanavoitiin hakijayhtiön kautta elokuvateattereille. Esitystuki toimi tappiontakuutukena, jolla pyrittiin takaamaan elokuvateatterille tietty minimituotto. Esitystuki ei määräytynyt myytyjen palvelujen hinnan tai määrän perusteella eikä sen tarkoituksena ollut palvelun myyntihinnan alentaminen. Kyseessä oli elokuvatoiminnan yleisten edellytysten parantamiseksi annettu avustus, jota ei ollut luettava veron perusteeseen. Ennakkoratkaisu ajalle 1.1.1998 - 31.12.1998.

Arvonlisäverolaki_1_§, Arvonlisäverolaki_2_§, Arvonlisäverolaki_17_§, Arvonlisäverolaki_18_§_2_mom, Arvonlisäverolaki_73_§_1_mom, Arvonlisäverolaki_79_§_1_mom+

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.