Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry lausuntoon tai poikkeuslupaan

Puutteelliset hakuehdot

273/16.1.1978Aliurakoitsijan laskutuksen merkitseminen pääurakoitsijan liikevaihtoon

Lyhennelmä:

Sähköasennustöitä tekevän hakijan liikevaihtoon luetaan urakkasumma kokonaisuudessaan, vaikka osa siitä muodostuisi aliurakasta, josta hakijalle ei jää katetta. Liikevaihtoon luettavasta urakkasummasta ei vähennetä alaurakkasopimusmenoa.

A Oy on hakemuksessaan lausunut tehneensä urakkasopimuksen tehdaskiinteistön sähköasennustöistä. Myöhemmin hakija on tehnyt hakemukseen liitetyn alaurakkasopimuksen erään toisen urakoitsijan kanssa mainitun urakan osasta. Toisen urakointiliikkeen laskutus kulkee hakijan kautta sovittujen maksuerätaulukoiden mukaisesti. Tästä laskutuksesta ei jää hakijan mukaan katetta. Hakija on tiedustellut, tuleeko sen sisällyttää toisen urakoitsijan osuus urakasta liikevaihtoonsa.

Lausunnon perustelut

Liikevaihtoon luetaan suoritteiden myyntitulot. Hakemuksessa tarkoitetussa tapauksessa hakija on tilaajana solminut toisen urakoitsijan kanssa urakkasopimuksen. Tästä sopimuksesta aiheutuu hakijalle meno. Hakijan myyntituottoihin ja liikevaihtoon luetaan hakijan ja tilaajan välisen urakan urakkasumma kokonaisuudessaan alaurakan mukaista menoa vähentämättä.

Kirjanpitolautakunnan lausunto

Urakkasopimuksen mukaan urakoitsijana toimivan liikkeen liikevaihtoon luetaan sopimuksen tarkoittama urakkasumma kokonaisuudessaan alaurakkasopimuksen mukaista menoa oikaisueränä vähentämättä.

Toimiala:

Yleinen

Yhteisömuoto:

Osakeyhtiö

Lakiviittaus:

-

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.