Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry lausuntoon tai poikkeuslupaan

Puutteelliset hakuehdot

27/25.11.1974Poikkeuslupa KPL 9 § 2 mom. mukaiseen tilinpäätöksen laatimisaikaan

Lyhennelmä:

Hakija saa kolmessa seuraavassa tilinpäätöksessä poiketa säädetystä tilinpäätöksen laatimisajasta.

A r.y. on hakemuksessaan lausunut, että sen työn luonteesta johtuen eri maissa ja maanosissa olevat alitilittäjät eivät saa tilikauden päättyessä tiliotteitaan riittävän nopeasti Suomeen, joten hakijan tilinpäätöksen valmistumiseen kolmen kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä on epävarmaa. Hakija on sen vuoksi pyytänyt oikeutta kalenterivuosittaisen tilikauden päätyttyä tehdä tilinpäätös toukokuun 31 päivään mennessä.

Hakija on edelleen lausunut, että verotuksessa tilinpäätöksen laatimisajan pidentäminen ei aiheuttaisi ongelmaa, sillä kiinteistöjen veroilmoitukset hakija voi tehdä tästä huolimatta säädettynä aikana.

Lausunnon perustelut

Ottaen huomioon hakijan toiminnan luonteen ja sen suuntautumisen eri maanosiin sekä näistä aiheutuvat käytännölliset vaikeudet tilinpäätöksen laatimisessa voidaan poikkeaminen kirjanpitolain 9 §:n 2 momentissa säädetystä ajasta kirjanpitolain 35 §:n nojalla sallia.

Kirjanpitolautakunnan lausunto

A r.y. saa tämän päätöksen jälkeen kolmessa ensiksi tulevassa tilinpäätöksessään poiketa kirjanpitolain 9 §:n 2 momentissa säädetystä tilinpäätöksen laatimisajasta siten, että tilinpäätös laaditaan toukokuun 31 päivään mennessä.

Toimiala:

Yleinen

Yhteisömuoto:

Yhdistys

Lakiviittaus:

KPL 9 §

KPL 35 §

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.