Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Vesihuoltolain 13 ja 17 a §:n viittaussäännöksiä päivitettiin

Laki vesihuoltolain 13 ja 17 a §:n muuttamisesta 786/2023

Selostettavalla lakimuutoksella on muutettu vesihuoltolakia (119/2001). Muutos liittyy suurempaan lakiuudistukseen, jonka yhteydessä on säädetty uusi rakentamislaki (751/2023). Voimassa olevaa maankäyttö- ja rakennuslakia (132/1999) on muutettu kumoamalla siitä rakentamista koskevat luvut ja muuttamalla sen nimike alueidenkäyttölaiksi. Selostettavat muutokset ovat teknisluonteisia. Aiemmat viittaukset maankäyttö- ja rakennuslakiin on muutettu viittauksiksi alueidenkäyttölakiin ja rakentamislakiin.

Laki tulee voimaan 1.1.2025.

Ks. myös hallituksen esitys 139/2022 vp.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti

muutetaan vesihuoltolain (119/2001) 13 §:n 4 momentti ja 17 a §:n 1 ja 3 momentti, sellaisina kuin niistä ovat 17 a §:n 1 ja 3 momentti laissa 681/2014, seuraavasti:

13 §
Vesihuoltolaitteistojen suunnittelu, rakentaminen, kunnossapito ja käyttö

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Alueella, jolla on voimassa tai laadittavana alueidenkäyttölaissa (132/1999) tarkoitettu kaava, vesihuoltolaitoksen laitteistoja ei saa rakentaa siten, että kaavan laatiminen tai voimassa olevan kaavan toteuttaminen vaikeutuu.

Selostus:

Pykälässä säädetään vesihuoltolaitteistojen suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja käytöstä. Pykälän 4 momenttiin sisältyvä viittaus maankäyttö- ja rakennuslakiin muutetaan viittaukseksi alueidenkäyttölakiin.

17 a §
Huleveden viemäröinnin järjestäminen

Kunta voi päättää vesihuoltolaitoksen kanssa neuvoteltuaan, että laitos huolehtii päätöksessä määriteltävällä alueella huleveden viemäröinnistä yhdyskuntakehityksen tarpeita vastaavasti. Viemäröinti on osa alueidenkäyttölain 103 b §:ssä tarkoitettua hulevesien hallintaa.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Lisäksi 1 momentissa tarkoitetun päätöksen edellytyksenä on, että kunta ja laitos ovat sopineet huleveden viemäröinnistä tai, jos tällaista sopimusta ei ole, hulevedet viemäröidään päätöksessä tarkoitetulla alueella alueidenkäyttölain mukaisen asemakaavan, hulevesisuunnitelman, katusuunnitelman tai yleisen alueen suunnitelman mukaisesti.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Selostus:

Pykälässä säädetään huleveden viemäröinnin järjestämisestä. Pykälän 1 ja 3 momentteihin sisältyvät viittaukset maankäyttö- ja rakennuslakiin muutetaan viittauksiksi alueidenkäyttölakiin.


Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2025.


Suvi Marttinen
Asianajaja
HPP Asianajotoimisto Oy
Puh. +358 9 474 21
suvi.marttinen@hpp.fi

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.