Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Venäjän siviilikoodeksin uudistukset I

Orlov, Vladimir

Defensor Legis 6/2013 s. 1027–1042
19.12.2013
Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Venäjän siviilioikeuden keskeistä yleislakia, siviilikoodeksia, on ryhdytty uusimaan vuonna 2009 hyväksytyn uudistamiskonseptin mukaan; uudistamista koskeva konsepti ja lakiluonnos oli julkaistu ja esitetty kommentoitavaksi laajoille asiantuntijapiireille, mikä ei ole Venäjällä kovin tavallista. Uudistukset oli suunniteltu koskemaan paitsi yleissäännöksiä myös oikeushenkilöitä, esineoikeuksia, velvoitteita, mukaan luettuna sopimukset, arvopapereita ja rahoitustoimia sekä immateriaalioikeuksia sääteleviä säännöksiä, ja lisäksi kansainvälisyksityisoikeudellisia säännöksiä.

Alun perin uudistukset oli tarkoitus toteuttaa yhdellä säädöksellä, mutta ne jouduttiin kuitenkin jakamaan eri osiin, joista ensimmäiset kolme on jo toteutettu.

Siviilikoodeksin uudistuksia, jotka on nyt toteutettu, voidaan pitää merkittävänä parannuksena Venäjän siviilioikeuteen. Tärkeänä voidaan pitää sitä, että uudistuksissa on seurattu erityisesti korkeimman välitystuomioistuimen oikeuskäytännön kehitystä. Muutoinkin uudistusten tuloksena tuomioistuinten ja oikeuskäytännön merkitys kasvaa paitsi oikeusnormien tulkinnassa myös tavanomaisen oikeuden soveltamisessa.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.