Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Vertaisarvioitu Edilex-sarja 2021/18

Yhteissijoitusyritysten oikeudelliset muodot

Vepsä, Antti

25.3.2021, Väitöskirja-artikkeli

Tiivistelmä

Yhteisen sijoitustoiminnan järjestämiselle on lukuisia vaihtoehtoisia oikeudellisia rakenteita. Euroopassa yhteinen sijoitustoiminta on organisoitu enimmäkseen kolmelle eri yhteisömuodolle: 1) vaihtuvapääomainen sijoitusyhtiö (corporate form), 2) rahastojärjestelmälle perustuva sijoitusrahasto eli sopimusmalli (contractual form) ja 3) etuisuuksiin pohjautuva trustijärjestelmä (trust form).

Tässä esityksessä tarkastellaan UCITS-direktiivin sallimien yhteissijoitusyritysten juridista muotoa ja niiden valittuja ominaisuuksia oikeusvertailevaan analyysiin tukeutuen. Yhteissijoitusyritysten oikeudellisten muotojen yksityiskohdista säätäminen on jätetty jäsenvaltioiden lainsäätäjän tehtäväksi, minkä takia niitä koskeva sääntely poikkeaa eri jäsenvaltioiden välillä. Tarkastelun kohteena ovat yhteissijoitusyritysten oikeudellinen rakenne, perustamista koskevat kysymykset ja hallinnon järjestäminen.

(Edilex-toimitus)

    Lisätiedot
  • Artikkelia (versio 2.0) on päivitetty 17.2.2022 teknisillä ja stilistisillä muutoksilla, jotka koskevat kieliasua, välimerkkejä ja lähdeluetteloa.

Linkit

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.