Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ett informationssystem för väg- och gatunätet 28.11.2003/991

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens syfte

Syftet med denna lag är att skapa ett informationssystem och en informationstjänst som är rikstäckande och innehåller uppgifter om allmänna och enskilda vägar samt om gator.

2 §

Lagens tillämpningsområde

Denna lag tillämpas på inrättandet, upprätthållandet och utvecklandet av informationssystemet för väg- och gatunätet samt på utlämnandet av uppgifter som ingår i systemet.

3 §

Innehållet i informationssystemet

Informationssystemet för väg- och gatunätet innehåller tillgängliga uppgifter om de allmänna och enskilda vägarnas samt gatornas position som en del av trafiksystemet, uppgifter om vägarnas och gatornas namn, längd, bredd, beläggningstyp, hastighets- och trafikbegränsningar och busshållplatser samt om andra centrala egenskaper hos dessa trafikleder.

Närmare bestämmelser om de andra uppgifter om egenskaper som skall lagras i systemet utfärdas genom förordning av statsrådet.

Se SRf om de data om egenskaper som skall lagras i informationssystemet för väg- och gatunätet 997/2003.

4 § (23.11.2018/1005)

Administreringen av informationssystemet

För inrättandet av informationssystemet för väg- och gatunätet samt för administreringen, upprätthållandet, informationstjänsten och utlämnandet av uppgifter samt för det tekniska utvecklandet av systemet svarar Trafikledsverket.

5 § (23.11.2018/1005)

Inrättandet av informationssystemet

Trafikledsverket levererar för förvaring i informationssystemet för väg- och gatunätet de uppgifter om allmänna vägars egenskaper som Trafikledsverket förfogar över. Lantmäteriverket levererar, i enlighet med det ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.