Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om förströelseanordningar 10.2.1995/164

I enlighet med riksdagens beslut stadgas:

1 §

Förströelseanordning

I denna lag avses med förströelseanordning en automat eller anordning som tillverkas för att för nöjesändamål hållas tillgänglig för allmänheten mot avgift och som inte kan ge användaren andra vinster än nya spel eller ny speltid.

Stadgandena i 2, 4, 5, 10 och 12-16 §§ tillämpas även på sådana i 1 mom. avsedda automater och anordningar som allmänheten kan använda avgiftsfritt.

2 §

Begränsningar för videospel och andra programspel

Videospel och andra programspel som används med hjälp av en förströelseanordning får inte vara osedliga eller förråande till innehållet eller locka till narkotikabruk.

3 § (23.3.2023/587)

Utövare av verksamhet med förströelseanordningar

Den som med stöd av näringsverksamhetslagen (565/2023) har rätt att idka näring får placera ut förströelseanordningar för allmänheten.

3 a § (23.11.2001/1050)

Uppgifter på förströelseanordningar

På en förströelseanordning skall på synlig plats anges namnet på den som bedriver verksamhet med förströelseanordningen samt kontaktuppgifter och utövarens företags- och organisationsnummer.

4 §

Bestämmelser om placeringen av förströelseanordningar

En förströelseanordning får inte placeras i obevakade utrymmen eller i sådana utrymmen där den kan äventyra säkerheten eller där användningen av den kan störa ordningen.

5 §

Förströelseanordningarnas tekniska egenskaper

En förströelseanordning skall vara säker i fråga om konstruktion, tillbehör och övriga egenskaper.

Närmare bestämmelser om de omständigheter som nämns i 1 mom. kan utfärdas genom förordning av statsrådet. (23.11.2001/1050)

6 §

Kontroll av penningrörelsen

Om avgiften för användning av...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.