Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus salmonellatartunnan vastustamisesta naudoissa ja sioissa 9.5.2011/432

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään eläintautilain (55/1980), rehulain (86/2008) 29 §:n 2 momentin ja 34 §:n 4 momentin sekä eläinten lääkitsemisestä annetun lain (617/1997) 10 §:n 1 momentin ja 44 §:n 1 momentin nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Tarkoitus ja soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään salmonellatartunnan vastustamisesta naudoissa ja sioissa. Asetuksen tarkoituksena on estää salmonellatartuntojen leviäminen eläimiin ja ihmisiin sekä mahdollistaa tartuntojen tehokas hävittäminen.

2 §

Suhde muihin säädöksiin

Nautojen ja sikojen salmonellaseurannasta teurastamoissa sekä salmonellatartunnan takia rajoittavien määräysten alaisena olevan pitopaikan nautojen ja sikojen teurastuksesta säädetään salmonellavalvonnasta teurastamossa ja leikkaamossa annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (20/EEO/2001).

Alkutuotannon toimijan velvollisuudesta pitää kirjaa salmonellaa koskevista näytteenotoista ja tutkimustuloksista sekä ilmoittaa näitä tietoja teurastamoon ja maitoa vastaanottavaan laitokseen tai muuhun elintarvikehuoneistoon säädetään alkutuotannolle elintarviketurvallisuuden varmistamiseksi asetettavista vaatimuksista annetussa maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (134/2006).

Eläimen omistajan tai haltijan velvollisuudesta ilmoittaa kunnaneläinlääkärille epäillessään naudoissa tai sioissa salmonellatartuntaa säädetään eläintautilain (55/1980) 9 §:ssä.

Eläinlääkäreiden velvollisuudesta ilmoittaa epäillystä tai todetusta salmonellatar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.