Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus astianpesukoneiden energiamerkinnässä annettavista tiedoista 24.11.2000/1009

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 9.12.2011/1225, joka on voimassa 20.12.2011 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään laitteiden energiatehokkuudesta 19 päivänä joulukuuta 1997 annetun lain (1241/1997) 4 ja 11 §:n nojalla:

1 §

Tätä asetusta sovelletaan kotitalouskäyttöön tarkoitettuihin verkkosähköllä toimiviin uusiin astianpesukoneisiin. Asetusta ei sovelleta laitteisiin, jotka voivat käyttää myös muita energianlähteitä.

2 §

Edellä 1 §:ssä mainitut laitteet on varustettava energiamerkillä ja tuoteselosteella sekä niistä on laadittava tekninen tietoaineisto siten kuin tässä asetuksessa ja kotitalouslaitteiden energiamerkinnästä annetussa kauppa- ja teollisuusministeriön päätöksessä (1038/1998) säädetään.

3 §

Energiamerkinnässä annettavat tiedot on tuotettava niiden yhdenmukaistettujen standardien mukaisesti, joiden viitenumerot on julkaistu Euroopan yhteisöjen virallisessa lehdessä ja joiden perusteella jäsenvaltiot ovat julkaisseet kansallisten standardien numerot, jotka saattavat mainitut yhdenmukaistetut standardit osaksi kansallisia standardeja.

Ääntä (melua) koskevien tietojen ilmoittaminen on vapaaehtoista. Tarvittaessa ne mitataan kodinkoneiden tuottamasta ilmassa kantautuvasta melusta annetun neuvoston direktiivin (86/594/ETY) mukaisesti.

4 §

Vähittäismyyntipaikassa myytävään tai muuten kuluttajalle tarjottavaan näytteille asetettuun laitteeseen kiinnitettävän energiamerkin on oltava tämän asetuksen liitteessä 1 olevan mallin mukainen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.