Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös yrityskaupan osapuolen liikevaihdon laskemisesta 1.7.1998/498

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu A:lla 7.5.2004/377.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on päättänyt kilpailunrajoituksista 27 päivänä toukokuuta 1992 annetun lain (480/1992) 11 b §:n 6 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 303/1998:

1 §

Kilpailunrajoituslain mukainen liikevaihto

Kilpailunrajoituksista annetun lain (480/1992), jäljempänä kilpailunrajoituslaki, 11 a §:n 1 momentissa ja 11 b §:ssä liikevaihdolla tarkoitetaan yhteisön tai säätiön maailmanlaajuisia, viimeksi laadittuun tilinpäätökseen perustuvia, varsinaisen toiminnan myyntituottoja, joista on vähennetty myönnetyt alennukset sekä arvonlisävero ja muut välittömästi myynnin määrään perustuvat verot siten kuin kirjanpitolain (1336/1997) 4 luvun 1 §:ssä säädetään.

Kilpailunrajoituslain 11 a ja 11 b §:ssä tarkoitettu liikevaihto oikaistaan vastaamaan 12 kuukauden liikevaihtoa, jos tilikausi on poikennut 12 kuukaudesta.

Liikevaihtoa oikaistaan vähentämällä siitä tilikauden päättymisen jälkeen tehdyllä yrityskaupalla luovutetun liiketoiminnan liikevaihto ja lisäämällä siihen tilikauden päättymisen jälkeen tehdyllä yrityskaupalla hankitun liiketoiminnan liikevaihto.

Liikevaihdosta vähennetään yrityskaupan osapuolen ja siihen kilpailunrajoituslain 11 b §:n 1 tai 3 momentin mukaisessa suhteessa olevan yhteisön tai säätiön välinen liikevaihto.

2 §

Yksinomaisen määräysvallan muuttuminen yhteiseksi määräysvallaksi

Jos yrityskaupan seurauksena yhteisössä tai säätiössä ollut yksinomainen määräysvalta muuttuu yhteiseksi määräysvallaksi, näin muodostuneen yh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.