Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös lastenruoan valmistusaineista ja imeväisen erityisvalmisteesta 25.8.1994/808

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumoutunut 1.6.1997 alkaen. Ks. A 484/1997. Päätös on kumottu myöhemmin A:lla 267/2010.

Sosiaali- ja terveysministeriö on 29 päivänä lokakuuta 1981 annetun lastenruoka-asetuksen (722/81) 3 §:n ja 29 päivänä huhtikuuta 1994 äidinmaidonkorvikkeesta ja vierotusvalmisteesta annetun asetuksen (337/94) 1 ja 14 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Yleistä

Tämä päätös koskee lastenruoan valmistusaineita.

Päätös koskee myös äidinmaidonkorvikkeesta ja vierotusvalmisteesta annetun asetuksen (337/94) 2 §:ssä tarkoitettua imeväisen erityisvalmistetta.

2 §

Lastenruoan valmistusaineet

Lasten ruoan valmistusaineena ei saa käyttää kookosrasvaa eikä runsaasti glutamiinihappoa ja glutamaatteja sisältäviä valmisteita kuten lihaliemitiivistettä.

Alle vuoden ikäiselle lapselle tarkoitetun lastenruoan valmistusaineena ei saa käyttää runsaasti nitraatteja sisältäviä kasviksia kuten punajuurta, lanttua, retiisiä ja pinaattia eikä muita runsaasti nitraatteja sisältäviä aineksia.

Alle vuoden ikäiselle tarkoitettuun lastenruokaan ei saa käyttää suolaa eikä lisättyä suolaa sisältäviä valmistusaineita, ei myöskään hunajaa.

Alle vuoden ikäiselle tarkoitettuun lastenruokaan ei saa käyttää maksaa.

Kaakaota ei saa käyttää alle yhdeksän kuukauden ikäiselle lapselle tarkoitettuun lastenruokaan. Muiden lastenruokien valmistusaineeksi saa kaakaota käyttää enintään 5 prosenttia valmisteen kuivapainosta.

3 §

Imeväisen erityisvalmisteen koostumus

Imeväisen erityisvalmisteen peruskoostumuksen tulee täyttää ne vaatimukset, jotka on...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.