Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki siirtymämaksusta muutettaessa valtion virastoja, laitoksia tai liikelaitoksia osakeyhtiöiksi 18.12.1992/1341

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Tätä lakia sovelletaan järjesteltäessä valtion viraston, laitoksen, liikelaitoksen tai sen osan omistuspohjaa uudelleen perustamalla osakeyhtiö tai siirtämällä sen toimintaa jo olemassa oleville osakeyhtiöille niissä tapauksissa, joissa samanaikaisesti valtion palveluksesta siirrettäviä virka- tai työsuhteessa olevia henkilöitä on vähintään 200.

2 §

Edellä 1 §:ssä tarkoitettua osakeyhtiötä sanotaan jäljempänä yhtiöksi. Valtion eläkelaissa (280/66) tarkoitetussa virka- tai työsuhteessa valtioon olevaa henkilöä, joka siirretään työsuhteeseen yhtiöön, pidetään tässä laissa tarkoitettuna vanhana työntekijänä niin kauan kuin työsuhde yhtiöön jatkuu yhdenjaksoisena. Eläkelaitokseksi sanotaan sitä työntekijäin eläkelain (395/61) 3 §:ssä tarkoitettua vakuutusyhtiötä, avustuskassaa tai eläkesäätiötä, jossa yhtiö on järjestänyt työntekijäin eläkelain vähimmäisehtojen mukaisen eläketurvan.

3 §

Eläkelaitos maksaa valtion eläkerahastoon 1 §:ssä tarkoitetun järjestelyn johdosta siirtymämaksua 10 vuoden ajan. Siirtymämaksun vuotuinen määrä on 80 prosenttia siirtymämaksun perusteesta.

Siirtymämaksun perusteella tarkoitetaan vanhojen työntekijöiden osalta määrättävän työntekijäin eläkelain vähimmäisehtojen mukaisen vakuutusmaksun sitä osaa, joka on tarkoitettu työntekijäin eläkelain 12 §:n 1 momentin 4 kohdan mukaisten kulujen kustantamiseen.

Jos myöhemmin tapahtuvan uuden 1 §:ssä tarkoitetun järjestelyn johdosta vähintään 200 virka- tai työsuhteessa valt...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.