Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Oikeusministeriön päätös rangaistusmääräyslain täytäntöönpanosta 21.12.1990/1244

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Oikeusministeriö on 27 päivänä helmikuuta 1970 annetun rangaistusmääräyslain (146/70) 19 §:n nojalla vahvistanut seuraavat täytäntöönpanoa koskevat ohjeet:

1 §

Rangaistusvaatimuksesta laadittavat kirjalliset ilmoitukset samoin kuin ohjeet siitä, miten syytetyn on meneteltävä, jos hän tahtoo saattaa rangaistusvaatimuksen tuomioistuimen käsiteltäväksi, sekä rangaistusvaatimus, rangaistusmääräys ja ilmoitus siitä, ettei rangaistusmääräystä ole voitu antaa, on kirjoitettava oikeusministeriön vahvistamia lomakkeita käyttäen.

2 §

Jollei syytetyn henkilötunnusta ole luotettavasti selvitetty esitutkinnassa, on hänen virkatodistuksensa liitettävä rangaistusvaatimuksen oheen.

3 §

Rangaistusmääräyksiä koskevat asiakirjat säilytetään asiakirjavihkoina tuomiokunnan, raastuvanoikeuden ja maistraatin arkistossa järjestettyinä käräjäkunnittain tai tuomioistuimen osastoittain rangaistusmääräysten numeron mukaan erikseen kultakin vuodelta.

4 §

Ilmoitus rangaistusmääräysasiain ratkaisusta on lähetettävä oikeusministeriöön käyttäen vahvistettua lähetelomaketta.

Oikeusministeriö toimittaa tiedot rangaistusmääräyksistä tilastokeskukselle.

5 §

Edellä 1 §:ssä tarkoitettuja lomakkeita saavat viranomaiset maksutta Valtion painatuskeskuksesta.

6 §

Rangaistusmääräysasiain ratkaisut, myös palautetut asiat, numeroidaan juoksevasti vuosittain kussakin alioikeudesssa. Jos tuomioistuimessa on useampia rangaistusmääräystuomareita, numerointi voidaan tarvittaessa suorittaa osastoittain tai rangaistusmääräystuomareittain.

Jos rangaistusmä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.