Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Pesuaineasetus 4.3.1988/211

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu VNa:lla pesuaineasetuksen kumoamisesta 23.2.2006/141.

Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 3 päivänä heinäkuuta 1941 annetun elintarvikelain (526/41) 1 ja 11 §:n ja 12 päivänä joulukuuta 1986 annetun tuoteturvallisuuslain (914/86) 24 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee kuluttajalle, elintarvikeasetuksen 5 §:ssä tarkoitetulle suurtaloudelle tai ammattikäyttöön myytäväksi tarkoitettuja kemiallisia valmisteita, jotka on tarkoitettu nahan ja tekstiilien valkaisuun ja värjäämiseen, ajoneuvoasetuksessa (233/82) tarkoitettujen ajoneuvojen sekä asuin-, talous- ja muiden tilojen, huonekalujen, nahan, tekstiilien, taloustarvikkeiden ja näihin verrattavien esineiden ja tarvikkeiden pesuun, puhdistukseen, kiillotukseen, desinfiointiin, jälkikäsittelyyn tai muuhun vastaavaan käyttöön.

Edellä 1 momentissa ammattikäytöllä tarkoitetaan valmisteiden käyttöä huoltoasemilla, jalkinekorjaamoissa ja muissa vastaavissa yrityksissä, jotka myyvät valmisteita oman käytön ohella myös kuluttajille.

Ks. A ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista 1256/1992.

2 §

Valmisteen ominaisuudet

Valmisteen tulee olla sellainen, ettei se ohjeiden mukaisesti tai tavanomaisesti säilytettynä ja käytettynä aiheuta vaaraa terveydelle.

Yksityiseen kulutukseen luovutettavan valmisteen tulee olla sellainen, ettei se aiheuta vaaraa toiselle esineelle tai muulle omaisuudelle.

3 §

Päällyksiin tehtävät merkinnät

Myyntipäällysmerkintöjen osalta noudatetaan mitä kulutustavarasta annettavista tiedoista annetussa as...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.