Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus valtion perimiskuitista 16.6.1978/468

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 23.11.2006/1021, joka on voimassa 1.1.2007 alkaen.

Oikeusministerin esittelystä säädetään:

1 §

Jokaisesta rahansuorituksesta, jonka ulosottoja täytäntöönpanoviranomainen tuomioiden ja päätösten täytäntöönpanosta sekä verojen, maksujen, sakkojen ja valtiolle maksettaviksi tuomittujen korvausten perimisessä ulosottotoimin vastaanottaa, on ulosottovelalliselle annettava lunastuksetta yksilöity valtion perimiskuitti (velallisen kuitti).

Ulosmittauksessa kertyneistä varoista voidaan antaa erillinen valtion perimiskuitti (maksajan kuitti) sille, jolta varat noudetaan tai vastaanotetaan. Ulosottovelalliselle on tällöinkin annettava velallisen kuitti.

2 §

Jos rahamäärä, josta perimiskuitti on annettava, saapuu viranomaiselle postitse, on velallisen kuitti viipymättä ja viimeistään viikon kuluessa siitä, kun rahamäärä on perimiskuitin kirjoittavan virkamiehen käytettävissä, palkkiotta toimitettava ulosottovelalliselle virkalähetyksenä.

Milloin velallisen kuitti koskee palkan ulosmittauksessa kertyneitä varoja, se saadaan toimittaa palkan maksajalle ulosottovelvolliselle luovutettavaksi.

3 §

Perimiskuittilomakkeet toimittaa ulosotto- ja täytäntöönpanoviranomaisille tilauksesta lääninhallitus, jollei oikeusministeriö erityisestä syystä toisin määrää.

4 §

Perimiskuittilomakkeiden kaavat vahvistaa ja niiden käyttöohjeet sekä muut tarkemmat määräykset tämän asetuksen täytäntöönpanosta ja soveltamisesta antaa oikeusministeriö.

5 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1978.

Tällä asetuksella kumotaan perimiskuitista 21 päivänä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.